Investorer sender Mærsk-aktien sydover efter regnskab

Investorerne i rederi- og oliekoncernen A.P. Møller - Mærsk har tilsyneladende ikke været helt tilfredse med resultaterne for 2013, som er blevet præsenteret torsdag.

På den københavnske fondsbørs falder koncernens B-aktie med omkring tre procent til en værdi af 64.150 kroner kort tid efter, at børsen er åbnet klokken ni.

A.P. Møller - Mærsk har ellers kunnet præsentere resultater for 2013, der viser, at selskabet fortsat er godt kørende, og at flere af resultaterne i det forgange år endda viste sig bedre end ventet, lyder vurderingen hos analytiker Jacob Pedersen fra Sydbank.

- På de vigtigste områder er det bedre end forventet med Maersk Line i spidsen, siger Jacob Pedersen Ritzau Finans.

Analytikeren henviser dermed til koncernens container-division, Maersk Line, der er den klart tungeste division hos konglomeratet.

- 2014-prognosen er lidt let, men det er ikke noget, der ændrer på billedet af, at Mærsk er i ganske stor fremdrift. De udfordringer, der er, var vi godt klar over i forvejen, siger Jacob Pedersen.

For 2014 venter rederi- og oliekoncernen at ramme nogenlunde samme niveauer i forhold til de overordnede resultater, som det viste sig tilfældet i 2013.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip