Investorerne løb ikke væk i maj

»Sell in May and stay away,« lyder et ordsprog for investorer, men det ser ikke ud til, at aktionærerne i amerikanske selskaber for alvor er begyndt at sælge ud - endnu da.

På begge sider af Atlanten gik aktiemarkederne lidt tilbage på den sidste handelsdag i maj, men ikke i et omfang der bør fjerne smilene fra investorernes læber, hvis de har ramt de rigtige aktier det seneste halve år. Aktierne på de amerikanske børser er nemlig steget for sjette måned i træk.

Fredag mistede alle tre indeks lidt af pusten, da Nasdag faldt én procent, Dow Jones 1,3 procent, og S&P 500 tabte 1,4 procent af værdien. På månedsbasis er der alligevel tale om en fremgang på mellem to og fire procent for de tre aktiebarometre.

Herhjemme lukkede Nasdaq OMX C20 Cap-indekset også med et lille fald fredag, men i maj er det samlet blevet til en stigning på 2,6 procent, og siden nytår er de mest handlede aktier gået knap 12 procent frem - alle tre amerikanske indeks kan prale af stigninger på 16 procent siden årsskiftet.

De gamle ord om at sælge i maj er ikke bare pjat. Aktiehandlen er historisk set både sløvere og til lavere priser i sommervarmen. Ifølge investeringssitet Stock Trader's Almanac har Dow Jones indekset siden 1950 givet et gennemsnitligt afkast på 0,3 procent fra maj til oktober, mens gennemsnittet for månederne november til april lyder på 7,5 procent.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip