Investorerne sender aktier i vejret i tro på briter i EU

Skrevet af admin

23/06/2016

Dagens topnyheder

Troen på, at de britiske vælgere har besluttet sig for at blive i EU, får torsdag eftermiddag de danske aktier til at stige.

Det danske C20cap indeks, som er et vægtet gennemsnit af de 20 mest handlede aktier, stiger torsdag eftermiddag 1,5 procent. Aktierne fortsætter en positiv tendens fra de seneste dage, siger senior aktierådgiver Martin Munk fra Jyske Bank.

- Det er på linje med det, der sker ude i Europa. Tyskland er oppe med næsten to procent, og det samme er Frankrig, siger Martin Munk.

Også Euro Stoxx 50, som er et bredt indeks over de europæiske aktier, stiger med to procent, tilføjer han.

De danske aktier har ligget i plus fra morgenstunden torsdag, hvor briterne i et nervepirrende tæt opløb skal beslutte, om de vil forlade EU.

Ifølge Martin Munk reagerer markederne positivt, fordi det ser ud til, at britiske EU-tilhængere løber med sejren ved folkeafstemningen.

- Der er pæne stigninger, som er baseret på, at bookingbureauerne hælder til kryds ved remain, siger han.

Europæiske aktier stiger ifølge Ritzau Finans 1,5-2,5 procent torsdag eftermiddag og har været stigende i løbet af ugen.

- De fleste økonomer er enige om, at det vil koste vækst i Europa og Storbritannien, hvis briterne ikke bliver i EU-samarbejdet. Men der er stor usikkerhed, om hvad der sker, hvis de melder sig ud, for vi har ikke prøvet det før, siger analytikeren.

Dermed har aktiemarkederne formentligt taget glæderne på forskud, hvis briterne beslutter at blive i EU.

Derfor forudser flere banker også markante fald i kurserne, hvis Europa vågner op til et britisk nej. Der spås om fald på både 5, 10 og op til 15 procent.

/ritzau/