Investorerne solgte sig til profit på blodrød aktiedag

Det danske C20 Cap-indeks lukkede fredag eftermiddag med et fald på næsten tre procent.

Mads Zink, chefhandler i Danske Bank vurderer, at dagens udvikling skyldtes, at markederne gennem flere uger har klaret sig rigtig godt. Dermed øjnede investorerne en fortjeneste ved at sælge ud af aktiebeholdningen.

- I den slags markeder kigger man oftest ikke særligt meget på de enkeltstående nyheder, der er omkring selskabet, men det drejer sig mere om at tage generel risiko ud af porteføljerne, siger han til Ritzau Finans.

Også Mads Zinks kollega i Jyske Bank, aktiehandler Kim Sejdelin, mener, at aktiehandlerne så muligheden for at score en profit.

- Vi ser flere indekser, der nærmer sig rekordniveauer, og så skal der ikke opstå mange lejligheder til profithjemtagning, før handlerne slår til, og det er nok det, der er gået i markedet nu, sagde Kim Sejdelin til Ritzau Finans tidligere på dagen.

Indekset faldt helt nøjagtigt 2,9 procent.

I eliteindekset C20 gik det værst ud over Genmab, Pandora og Jyske Bank, der faldt med henholdsvis 5,8 procent, 3,8 procent og 3,7 procent.

Genmabs fald skal også ses i det lys, at selskabets aktie siden nytårsskiftet er steget med hele 26,5 procent, mens der isoleret for de seneste tre måneder ifølge Ritzau Finans har været tale om en kursstigning på 44,1 procent.

Faktisk var der ingen i C20-indekset, der gik på weekend med en stigning.

Selskabet, der klarede sig mindst skidt, var ingeniørkoncernen FLSmidth, som slap med et fald på 0,5 procent.

Heller ikke aktieklassens nyeste medlem havde en specielt god dag. Dong havde torsdag første dag som børsnoteret selskab, hvor det blev til en stigning på næsten ti procent. Fredag blev det til et fald på 2,7 procent, så en aktie nu koster 247,8 kroner.

/ritzau/

Dagens Gossip