IOC: Dopingkontrol vil fungere uden Rio-laboratorium

Suspensionen af Rios antidopinglaboratium får ingen indflydelse på dopingkontrollen under sommerens OL i den brasilianske storby.

Det fastslår Den Internationale Olympiske Komité (IOC), efter at laboratoriet blev suspenderet tidligere på ugen.

- Det vil ikke påvirke integriteten og størrelsen af testprogrammet under OL, siger Richard Budgett, der er medicinsk direktør i IOC.

Det Internationale Antidopingagentur, Wada, oplyste fredag aften, at laboratoriet blev suspenderet i onsdags i en periode, der umiddelbart gælder for et halvt år.

Laboratoriet i Rio kan få sin godkendelse tilbage så snart, man har rettet op på fejlene, der angiveligt skyldes forkerte procedurer. Laboratoriet forventer, at man allerede i juli vil efterleve alle Wadas krav.

IOC's medicinske direktør, Richard Budgett, oplyser, at dopingprøver under OL vil blive analyseret et andet sted, hvis Rio-laboratoriet fortsat er suspenderet i august, når legene går i gang i Rio.

Det er ikke første gang, at laboratoriet i den brasilianske storby har problemer med at leve op til Wadas krav. Under VM-slutrunden i fodbold i 2014 i Brasilien blev alle dopinganalyser foretaget i Schweiz.

OL begynder 5. og slutter 21. august.

/ritzau/dpa

Dagens Gossip