IOC-præsident vil blive bedre til at bekæmpe doping

Præsidenten for Den Internationale Olympiske Komite (IOC), Thomas Bach, kommer tirsdag med en stærk appel om at beskytte verdens sportsgrene fra doping, skandaler og korruption efter den seneste tids skadelige afsløringer.

Blandt andet er det russiske atletikhold blevet taget i kontinuerlig doping. De russiske atleter står nu muligvis over for en udelukkelse fra OL i Rio de Janeiro i 2016.

Samtidig bliver Det Internationale Fodboldforbund, Fifa, undersøgt for korruption, og en lang række sportsgrene har oplevet matchfixing i den ene eller anden forstand.

- Vi må gøre alt, vi kan gøre for at beskytte de millioner af ærlige atleter rundt omkring i verden, siger Bach.

Tyskeren vandt selv en guldmedalje i fægtning for Tyskland ved OL i Montreal i 1976.

- For atleternes skyld bliver vi nødt til at gøre op med doping og korrupt indflydelse.

- Vi bliver også nødt til at beskytte sportsverdenens troværdighed fra matchfixing og manipulation. IOC har oprettet en konkret fond på 20 millioner dollar til at beskytte de ærlige atleter, siger Bach.

Udtalelsen fra Bach kommer forud for et topmøde i IOC, hvor ledelsen diskuterer, hvordan sportsorganisationer bliver drevet.

Og præsidenten gør det klart, at IOC kører nultolerance over for alle former for snyd og manipulation.

- Dopede atleter står allerede nu over for en fireårig karantæne fra alle sportsgrene første gang, de træder over stregen.

- Det betyder en effektiv udelukkelse fra den næste udgave af OL. Da jeg var yngre, ønskede jeg livstidskarantæne allerede ved den første overtrædelse, siger Bach.

Han giver desuden et bud på, hvordan man kan forbedre jagten på dopede atleter.

- Det, vi kan gøre nu, er at gøre antidopingsystemet mere uafhængigt fra sportsorganisationerne, siger Bach.

/ritzau/

Dagens Gossip