IOC vil afgøre Ruslands OL-skæbne inden for en uge

Skrevet af admin

20/07/2016

Dagens topnyheder

Den Internationale Olympiske Komité (IOC) håber inden for en uge at kunne beslutte, om Rusland helt skal udelukkes fra OL i Rio i næste måned.

Det meddeler IOC-talsmand Emmanuelle Moreau ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Vi forventer en afgørelse inden for syv dage om de russiske atleters deltagelse i Rio, siger hun.

En rapport fra Det Internationale Antidopingagentur (Wada), der blev offentliggjort mandag, påviste, at den russiske stat har været involveret i et stort dopingprogram samt svindel med positive dopingprøver, blandt andet ved vinter-OL i Sotji i 2014.

Rapporten konkluderede, at dopingprogrammet bredte sig over 30 forskellige sportsgrene, og at det russiske sportsministerium var med til at beslutte, hvilke atleter der skulle med i programmet og beskyttes mod positive dopingprøver.

Ruslands sportsminister, Vitaly Mutko, blev i rapporten udpeget som en af de personer, der kendte til svindlen, og IOC har allerede forment ham adgang til OL i Rio.

Wada har opfordret IOC til at udelukke Rusland fra al idræt, inklusive OL, der bliver afholdt fra den 5. august til den 21. august.

Andre instanser har også opfordret IOC til at udelukke Rusland. Det gælder blandt andet Danmarks Idrætsforbund og Anti Doping Danmark.

IOC har tidligere meddelt, at man vil afvente torsdagens kendelse fra Den Internationale Sportsdomstol (CAS), der blandt andet vedrører udelukkelsen af russiske atletikudøvere under OL.

Det Internationale Atletikforbund (IAAF) har allerede udelukket Rusland fra at deltage i atletikkonkurrencerne ved OL.

Midt under skandalen valgte Rusland onsdag at udtage 387 atleter til OL. Det meddeler AFP.

Blandt de 387 udøvere er 68 atletikudøvere, der altså endnu ikke ved, om de får lov til at komme med til legene i Rio.

/ritzau/