Ipads styrker læringen i dagpleje og daginstitutioner

Børnene i Varde Kommunes dagtilbud bliver nu digitale. Varde Kommune har nemlig søsat et stort uddannelsesforløb, som sikrer, at digitale medier bruges som pædagogiske redskaber i både dagpleje og daginstitutioner.

- Gevinsten er dobbelt, for der er stort potentiale både i forhold til læring og forældreinddragelse, siger Karl Haahr, formand for Udvalget for Børn og Undervisning i Varde Kommune, i en pressemeddelelse.

Digitale medier forener leg og læring i dagplejen

Børnebøger, legetøj og tegneredskaber suppleres nu af iPads på hylden i dagplejen. Dermed bliver leg og læring i dagplejen også digital.

- Vi bruger blandt andet iPads til læringsspil, så børnene lærer på en sjov måde. Ved at spille forskellige læringsspil bliver børnenes sprog samt ord, tal og bogstavgenkendelse stimuleret. Børnenes kreativitet udvikles også ved, at de selv er med til at lave spillene. For eksempel laver vi vendespil med billeder af kammeraterne, hvor vi indtaler navne. Vi har stor fokus på, at børnene lærer og er aktive, for dagplejen er ikke en tidsfordrivende parkeringsplads – dagplejen skal også have læringsmæssig værdi, siger Mette Guldager Lyhne, som er leder af Varde Kommunes dagpleje.

Bliv ven med Dagens Sønderjylland - Altid gratis nyheder

Introduktionen af iPads betyder dog ikke, at det er slut med at lege i sandkasser og kigge i bøger for børnene i Varde Kommune.

Der er tale om både-og og ikke enten-eller. Børnene skal stadig ud at lege, grave i jorden, plukke blomster og klippe-klistre.

- Det digitale skal understøtte alt det, vi i forvejen gør. Det digitale hjælper os med at lave en mere målrettet pædagogik. Hvis et barn for eksempel har brug for sprogstimulering, så vælger vi en app med fokus på sprogstimulering til dette barn. Hvilken app, vi vælger, afhænger altså af barnet og barnets behov, fortæller Mette Guldager Lyhne.

Forældrene kan følge med

Introduktionen af iPads i dagplejen har to mål. Foruden at være et pædagogisk redskab giver de digitale medier også mulighed for, at forældrene kan følge bedre med i deres børns dagligdag.

Dagens Gossip