iPhone 5 får dataforbruget til at eksplodere

Apples iPhone er kendt som den smartphone, der står for den største andel af dataforbruget i teleselskabernes mobilnet.

Efter at telefonen, for en uge siden, fik adgang til det hurtige 4G-datanetværk, er datatrafikken i Telias 4G-net streget med cirka 40 procent, uden at trafikken på 3G-nettet er faldet.

Mobilkunder som skifter deres 3G-smartphone ud med en 4G-model, forbruger cirka tre-fem gange mere datatrafik.
Og det er ny trafik, genereret på basis af de høje hastigheder – således er der ikke tale om, at dataforbruget blot flytter fra 3G til 4G.

- Det er interessant at 4G-produkter som Samsung Galaxy S III 4G, Note II 4G og Nokia Lumia 920, overhales af Apple i brug af data, siger John G. Pedersen, chefredaktør for online magasinet Mobilsiden.dk, og han fortsætter:

- At ét produkt kan forøge datatrafikken med hele 40 procent, er noget overraskende. Det er også interessant at trafikken ikke blot flytter net, men at der skabes ny trafik, siger John G. Pedersen.

Antallet af 4G-talekald i Telias netværk er steget med 500 procent, mens antallet af 4G data-sessioner er steget med 75 procent i de travleste timer på døgnet.

Med 4G kan der opnås mellem 20 og 40 mbit/s download-hastighed på smartphonen, hvilket er en markant højere hastighed, end de fleste danskere har adgang til via de faste forbindelser i hjemmet.

Dagens Gossip