Irak besejrer Islamisk Stat i Falluja: 1.800 terrorister dræbt

Den øverstbefalende general Abdul Wahab al-Saidi oplyser i en erklæring søndag, at irakiske regeringsstyrker har besejret Islamisk Stat (IS) i byen Falluja. Generalen har således erklæret slaget for overstået efter fem ugers kampe.

Ifølge den irakiske regering er mindst 1800 militante blevet dræbt under tilbageerobringen af Falluja, mens resten er flygtet fra byen.

Iraks regering sagde for en uge siden, at Falluja var indtaget af regeringshæren, men at kampe fortsatte i flere af byens områder - blandt andet i Golan-distriktet.

- Vi meddeler nu fra den centrale del af Golan-distriktet, at området er blevet udrenset af antiterrorenheder, og vi kan komme med den gode nyhed til den irakiske befolkning, at slaget om Falluja er ovre, sagde general Abdul Wahab al-Saidi til det statslige tv.

Samtidig sagde den irakiske premierminister, Haider al-Abadi, at generobringen af Falluja vil bane vejen for, at militæret ligeledes kan generobre Mosul, som er Iraks næststørste by og Islamisk Stats de facto-hovedstad.

Den irakiske hærs offensiv i Falluja har været støttet af den amerikanskledede koalition hovedsageligt i form af luftangreb mod Islamisk Stat.

Regeringsstyrker indledte 23. maj generobringen af Falluja, der var en bastion for det sunnimuslimske oprør mod amerikanske styrker, der væltede Saddam Hussein.

Regeringen mistede kontrol over Falluja i januar 2014, seks måneder før at Islamisk Stat erklærede sit "kalifat" over dele af Syrien og Irak.

Ifølge tal fra FN er omkring 85.000 mennesker den seneste måned flygtet fra Falluja, der ligger i Anbar-provinsen omkring en times kørsel vest fra hovedstaden, Bagdad.

I forvejen har konflikten sendt over 3,4 millioner mennesker på flugt fra deres hjem i Irak.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip