Irakere passerede tre vejspærringer før skudmassakre

Tre bevæbnede mænd åbnede fredag ild mod en café i den nordlige irakiske by Balad og dræbte 12 og sårede 25, oplyser politifolk og hospitalskilder til Reuters.

Angrebet i den overvejende shiamuslimske by, der ligger 80 kilometer nord for Bagdad, varede i 10 minutter ved weekendens begyndelse, siger politikilder.

- Området er stærkt bevogtet, og angriberne skulle gennem tre af politiets vejspærringer, inden de nåede frem til deres mål, siger politifolk, som ønsker at være anonyme.

Fire sikkerhedsfolk blev samtidig dræbt af en selvmordsbomber, som detonerede sin sprængstofsvest på et grøntsagsmarked i den nordlige del af landet. Han detonerede vesten, da politifolk og militsfolk nærmede sig ham, siger efterretningskilder.

Angrebet kommer efter blodige angreb i Bagdad onsdag, hvor tre bomber forskellige steder dræbte mindst 80 mennesker. Islamisk Stat har taget skylden for de blodige angreb.

Den første bombe eksploderede i Bagdad-bydelen Sadr City, hvor mindst 55 mennesker meldes dræbt. Eksplosionen fandt sted onsdag formiddag nær en skønhedsklinik i det shiamuslimske kvarter. De fleste af ofrene er kvinder.

Få timer efter eksploderede yderligere to bomber i henholdsvis Kadhimiya, hvor flertallet af indbyggerne er shiamuslimer, og derpå i et område af Bagdad, som er sunnimuslimsk.

Ved angrebet i Kadhimiya blev 17 dræbt og over 30 såret, mens otte meldes dræbt og 20 såret ved dagens tredje bombe.

Sikkerheden er blevet gradvist bedre i Bagdad, hvor der eksploderede bomber dagligt for 10 år siden, men der sker hyppigt angreb mod både sikkerhedsstyrkerne og mod civile./ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip