Iraks hær jager IS ud af regeringskompleks i Ramadi

Skrevet af admin

27/12/2015

Dagens topnyheder

Iraks militær har vundet den største sejr i lang tid ved søndag at generobre regeringsbygninger i Ramadi, bekræfter flere talsmænd i den irakiske hær.

Islamisk Stat har dermed tabt den sidste bastion i provinsen Anbars hovedstad.

Regeringsstyrkerne havde tidligere meldt regeringskomplekset for "fuldstændig omringet".

- Komplekset er helt under vores kontrol. Der er ingen Daesh-militante til stede i bygningerne, siger Sabah al-Numani, en talsmand for de irakiske elitestyrker, om de militante fra Islamisk Stat.

Daesh er et andet navn for den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat.

- Næste skridt bliver at rydde lommer, der fortsat kan være i byen, siger talsmanden med henvisning til IS-soldater, som fortsat måtte gemme sig i provinshovedstaden.

Talsmanden fortæller, at et stort område blev ryddet for lureminer og bomber, inden regeringsbygningerne blev indtaget.

- Soldaterne er ved at undersøge alle ind- og udgange og de omliggende bygninger, siger Sabah al-Numan.

De irakiske styrker rykkede ind i byens centrum tirsdag under støtte fra amerikanske bombefly.

- Regeringskomplekset i Ramadi er den sidste bastion, som Islamisk Stat har i byen, sagde militærets talsmand, Yahya Rasool, inden soldaterne gik ind i regeringskomplekset.

Fremgangen for militæret i Ramadi er en af de mest betydelige sejre for regeringsstyrkerne i meget lang tid. Hæren flygtede fra byen i maj.

Islamisk Stat vandt kontrol over næsten en tredjedel af Irak i 2014.

Regeringsstyrkernes fremrykning, der ledes af elitestyrker fra særlige antiterrorenheder, og som støttes af amerikanskledede luftangreb, har været vanskeliggjort af miner og bomber.

En sejr i Ramadi ventes at give den ellers så udskældte irakiske hær ny selvtillid, og landets væbnede styrker vil derefter rykke frem mod den store by Mosul i nord.

/ritzau/Reuters