Iran advarer USA mod at gå ind i Syrien

En iransk general advarer søndag i stærke vendinger USA mod at blande sig i konflikten i Syrien, rapporterer nyhedsbureauet Fars.

- Amerika kender den røde linjes afgrænsning ved den syriske front, og enhver overtrædelse af Syriens røde linje vil få alvorlige konsekvenser for Det Hvide Hus, siger Massoud Jazayeri, det iranske militærs vicestabschef.

Generalens bombastiske advarsel kommer, efter at vestlige lande har luftet mulighederne for en militær intervention i borgerkrigen, nu da oppositionen og styret i Damaskus gensidigt beskylder hinanden for at have brugt kemiske våben i konflikten.

USA's præsident, Barack Obama, advarede for et år siden Assad-styret om, at brugen af kemiske våben i den syriske konflikt ville betyde en overskridelse af hans røde linje og udløse enorme konsekvenser.

Det Hvide Hus konkluderede tidligere på året, at Syriens præsident, Bashar al-Assad, faktisk havde overskredet Obamas røde linje ved at bruge kemiske våben, men foreløbig er der ikke truffet beslutning om at gribe ind i konflikten.

Den amerikanske flåde har dog udvidet sin tilstedeværelse i den østlige del af Middelhavet, da Obama ifølge sin forsvarsminister, Chuck Hagel, skal have optimale muligheder for at træffe beslutning om en eventuel aktion.

Hagel siger søndag ifølge nyhedsbureauet AFP, at USA's militær er forberedt til at skride til handling, uanset hvilken ordre det får i henhold til Syrien. Han tilføjer dog, at amerikanerne stadig er ved at indsamle efterretningsoplysninger.

Obama har sat efterretningstjenesterne til at kulegrave påstanden om, at Syriens regime har anvendt giftgas mod civile ved et angreb onsdag.

Præsidenten drøftede lørdag udviklingen i Syrien med sine sikkerhedsrådgivere uden at tage konkrete beslutninger om mulige indgreb mod præsident Assads styre.

Læger uden Grænser (MSF) oplyste lørdag, at 355 af omkring 3600 indlagte døde som følge af nerveforgiftning efter angrebet.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip