Iran advarer USA mod indgriben i Syrien

»Amerika ved, hvor Syriens røde linje går, og enhver overtrædelse af den vil få alvorlige konsekvenser for Det Hvide Hus,« siger Massoud Jazayeri til Fars ifølge Reuters.

Irans udenrigsminister, Mohammad Javad Zarif, har fortalt den iranske tv-station Press TV, at den syriske regering har sagt til Teheran, at den vil lade våbeninspektører fra FN få adgang til de områder i Syrien, der siges at have været ramt af angreb med kemiske våben.

»Vi er i tæt kontakt med den syriske regering, og den har forsikret os om, at den aldrig har brugt sådanne umenneskelige våben, og at den vil samarbejde fuldt ud med FN-eksperter, der skal besøge de berørte områder,« sagde Mohammad Javad Zarif til sin italienske kollega, udenrigsminister Emma Bonino, over telefonen lørdag.

Iran er Syriens nærmeste allierede og støtter Assad mod oppositionen, der søger at vælte ham. Den syriske regering har anklaget oprørerne for at udføre angreb med kemiske våben for at fremprovokere en international reaktion. En påstand, der bakkes op af Iran såvel som Rusland, der også støtter Assad.

»Det internationale samfund må komme med en alvorlig reaktion på syriske terroristers brug af ??kemiske våben og fordømme denne handling,« sagde Zarif.

Søndag siger den amerikanske udenrigsminister, Chuck Hagel, at Pentagon er parat til at gribe militært ind i Syrien, hvis præsident Barack Obama vælger at gå denne vej.

»Præsident Obama har bedt Forsvarsministeriet om at forberede alle muligheder. Det har vi gjort, og vi er parate til at udføre enhver operation,« siger Hagel og tilføjer, at Det Hvide Hus fortsat er i gang med at indsamle fakta om den syriske regerings påståede brug af giftgas mod civile.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip