Iran afslører nyt depot med Emad-missiler

Skrevet af admin

05/01/2016

Dagens topnyheder

Iran har tirsdag afsløret et nyt underjordisk missildepot. Det rapporterer det private iranske nyhedsbureau Tasnim News Agency ifølge Reuters.

Det var formanden for parlamentet, Ali Larijani, der stod i spidsen for indvielsen af depotet.

I en et minut lang video fra depotet, der blev transmitteret på statsligt tv, ses flere Emad-missiler, der blev afprøvet i oktober. Missilet er i stand til at bære et atomsprænghoved.

USA har tidligere sagt, at Iran krænkede en resolution vedtaget af FN's Sikkerhedsråd i 2010 ved at afprøve missilerne.

Fra Washington lyder det tirsdag ifølge Reuters, at USA vil reagere på afsløringen af missilerne med nye sanktioner mod Irans borgere og virksomheder.

I juli indgik Iran en aftale med stormagterne i FN's Sikkerhedsråd om at nedskalere landets atomprogram til gengæld for en lettelse af de økonomiske sanktioner.

Fem måneder senere lukkede Det Internationale Atomenergiagentur, IAEA, ned for efterforskningen af Irans atomprogram. Det havde Iran krævet, hvis landet skulle implementere centrale dele af atomaftalen.

IAEA konkluderede, at Iran havde gennemført "en række aktiviteter, som er relevante for udviklingen" af atombomber inden udgangen af 2003. Nogle aktiviteter skulle være fortsat indtil 2009.

/ritzau/