Iran fortsat usikker på aftale i atomforhandlinger

Forhandlingerne mellem stormagterne og Iran om landets atomprogram er blevet kastet ud i usikkerhed, efter at Irans chefforhandler har udtrykt tvivl om aftalen.

Samtidig er det kommet frem, at USA's udenrigsminister, John Kerry, flyver til London søndag, hvilket er med til at bidrage til tvivlen på en aftale.

- Intense og vanskelige forhandlinger er i gang, og det er ikke klart, om vi når til enighed om en aftale i aften. Striden drejer sig om formuleringer, siger den iranske chefforhandler Abbas Araqchi til nyhedsbureauet Fars.

Udenrigsministrene fra USA, Rusland, Kina, Frankrig, Storbritannien og USA, har i løbet af lørdag morgen sluttet sig til forhandlingerne.

Det er tredje gang, at forhandlerne mødes i et forsøg på at finde en fælles aftale.

Forhandlingerne drejer sig for vestlige lande om at begrænse det iranske atomprogram så meget, at styret i Teheran ikke får mulighed for at udvikle atomvåben.

Omvendt ønsker Iran, at de internationale sanktioner, som har ramt den iranske økonomi hårdt, lempes.

Siden forhandlerne fra de såkaldte P5+1 stormagter er ankommet, har begge sider vist, at der stadig er betydelige knaster i forhandlingerne.

- Der er ikke en færdig aftale. Vi tror, at der er en realistisk chance, men der er stadig en masse arbejde at gøre, siger Tysklands udenrigsminister, Guido Westerwelle.

USA og Europa har i 10 år forsøgt at få Iran til at ændre kurs i sin atompolitik. Men det er ikke blevet taget vel imod i Iran.

Det er navnlig Irans evne til atomberigelse, der er den store bekymring. For det øger Irans muligheder for at udvikle og producere atomvåben.

Tonen mellem parterne er imidlertid ændret markant, siden Hassan Rouhani i juni vandt præsidentvalget i Iran.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip