Iran presses med kæmpe våbenhandel

Chuck Hagel ankom søndag til Israel, hvor han løftede sløret for, at USA er tæt på at indgå en en samlet våbenaftale på 10 milliarder dollars med Israel, Saudi-Arabien og De Forenede Emirater, der alle står Irans liste over ærkefjender.

Den omfattende våbenhandel drejer sig blandt andet om levering af 25 avancerede F-16-kampfly til De Forenede Emirater, fly til optankning af jagere i luften og langtrækkende missilsystemer. Israelerne vil desuden købe specielle to-motorede troppetransporfly af en type, der kan operere som både helikoptere og som almindelige fly med fremadrettede propeller.

De langtrækkende missilsystemer vil sætte landene i stand til at gå målrettet efter de iranske luftforsvarsinstallationer på jorden og sætte radarsystemer ud af kraft.

»Bundlinjen er, at Iran er en trussel, en reel trussel. Iranerne skal forhindres i at udvikle kapacitet til at fremstille atomvåben og affyre dem,« lød det fra Chuck Hagel, da han ankom til Israel.

Israel har hidtil været langt mere konfrontatorisk over for Iran, hvad angår militære trusler, end USA, der håber, at diplomatisk pres, sanktioner og internationale forhandlinger vil få styret i Theran til at droppe atomprogrammet.

Men Hagel skruede bissen på, da han ved ankomsten til Israel sagde:

»Den militære mulighed er en mulighed, som er på bordet, og som vil vedblive at være på bordet, men den skal betragtes som en sidste udvej«.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip