Iran sværger at forsvare Syrien til enden

»USA tager fejl om Syrien, og det er sikkert, at det (USA, red.) vil lide ligesom i Irak og Afghanistan,« sagde Khamenei ifølge Al Jazeera torsdag.

I en separat udmelding svor lederen af Irans elitestyrke Quds, Qassem Soleimani, at Iran vil »forsvare det syriske styre indtil enden«. Han uddybede ikke yderligere, hvad et iransk forsvar af Syrien konkret vil indebære.

Det iranske styre er en tæt allieret af Syriens præsident, Bashar al-Assad, der beskyldes for at have brugt kemiske våben mod forstæder til den syriske hovedstad, Damaskus, den 21. august.

Angrebet kostede ifølge det amerikanske efterretningsvæsen op mod 1.400 livet.

Siden har USAs præsident, Barack Obama, meldt ud, at der vil komme en amerikansk straffeaktion mod Assad. Han har lagt op til en »skræddersyet« militæraktion mod specifikke mål i Syrien, og den amerikanske kongres skal i næste uge stemme om, hvorvidt de vil støtte op om præsidentens beslutning om at angribe Syrien.

Det Hvide Hus oplyste torsdag, at Barack Obama har aflyst en planlagt tur til Californien for at forberede sig på Kongressens afstemning.

BNB

Dagens Gossip