Irans præsident er klar til en »win-win«-løsning i atomstrid

»Verden må vide, at den tid, der er til at løse atomsagen, ikke vil være ubegrænset. Vi har en afgrænset periode til det,« sagde Hassan Rouhani ifølge Al-Jazeera i et interview med iransk stats-TV tirsdag.

Iran har i mere end et årti - med afbrydelser - været involveret i forhandlinger med stormagter og FN om landets omstridte atomprogram.

Senest forhandlede Iran i april med de fem permanente medlemmer af FNs Sikkerhedsråd - Rusland, Kina, Frankrig, Storbritannien og USA - og Tyskland om sagen. Det var før, Hassan Rouhani kom til magten, og nu lyder meldingen fra ham, at forhandlingerne snart skal genoptages.

»Hvis Gud vil, håber jeg, at vi skridt for skridt kan løse dette problem,« sagde Hassan Rouhani, der desuden oplyste, at han vil mødes med udenrigsministre fra de fem permanente medlemmer af Sikkerhedsrådet og Tyskland til FNs generalforsamling i New York i denne måned.

Han forudser »en løsning snart«, hvis de vestlige lande er parate til seriøse forhandlinger.

En række vestlige lande har i en årrække beskyldt Iran for at forsøge at udvikle atomvåben. Iran har insisteret på, at landets atomprogram udelukkende tjener fredelige formål og bruges til at forsyne landet med energi.

Både FN og de vestlige lande har indført økonomiske sanktioner mod Iran netop på grund af det internationale samfunds bekymring om Irans atomprogram.

Dagens Gossip