Irans præsident kalder Holocaust en forbrydelse mod jøder

USA: I et interview med den amerikanske tv-station CNN fordømmer den iranske præsident Hassan Rouhani Holocaust som »forkastelig« og siger, at det må være op til historikere at vurdere omfanget af det, der skete, skriver Reuters.

Præsidentens udtalelser står i skærende kontrast til forgængeren Mahmoud Ahmadinejads, der flere gange benægtede, at Holocaust har fundet sted og kaldte nazisternes massedrab på jøder en myte.

»Men generelt kan jeg sige dig, at enhver forbrydelse, der sker mod menneskeheden - herunder de forbrydelser nazisterne begik mod jøderne - er forkastelige,« sagde Rouhani ifølge CNNs oversættelse af interviewet.

Israel har tidligere kritiseret Rouhani for ikke at tage afstand fra Ahmadinejads benægtelse af Holocaust, hvor seks millioner jøder mistede livet.

I sidste uge havde Rouhani forsøgt at tale udenom, da han blev spurgt om det samme af tv-stationen NBC.

»Uanset hvilke forbrydelser de begik mod jøder, så fordømmer vi dem,« sagde Rouhani til CNN.

»Det at tage andres liv er foragteligt. Det gør ingen forskel, om det er jødiske liv, kristne eller muslimske. For os er det det samme.«

Men Rouhani langede også ud efter ærkefjenden Israel, som blev oprettet som stat efter Andens Verdenskrig i det britiskkontrollerede Palæstina.

»Det betyder ikke, at man på den anden side kan sige »nazister begik forbrydelser mod en gruppe, derfor må de tilrane sig jord fra en anden gruppe og besætte den,« sagde han.

»Denne handling skal også fordømmes. Det skal være upartisk diskussion,« sagde Rouhani.

BNB/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip