Irans præsident mødes med opbakning

Ifølge Reuters briefede Rouhani parlamentet i Teheran sent tirsdag om sin rejse og sine udtalelser i New York, og ud af 290 tilstedeværende parlamentsmedlemmer kvitterede 230 medlemmer ved at underskrive en erklæring, der udtrykker støtte til Rouhani for at præsentere et billede af Iran som »en magtfuld og fredssøgende nation, der søger dialog og samarbejde, når det gælder regionale og internationale spørgsmål«.

Parlamentet domineres af stærkt konservative medlemmer, der for at blive valgt først har skullet godkendes af det magtfulde Vogternes Råd for at sikre, at de er i tråd med landets åndelige og reelle leder, Ayatollah Ali Khamanei.

Han mangler endnu at ytre sig offentligt om Rouhanis politiske charmeridt i FN, men den massive opbakning i parlamentet, menes ifølge Reuters at vise, at præsidenten har opbakning hele vejen rund.

Netop det spørgsmål optog mange iagttagere efter de skelsættende udtalelser om, at Iran ikke udgør nogen trussel, at landet ikke udvikler atomvåben og at Iran er villig til at se fremad i forhold til USA og booste forhandlingerne om landets omstridte atomprogram.

De mere afdæmpede toner fra Iran mødes dog af udtalt skepsis fra Israel, hvor premierminister Benjamin Netanyahu betegner Rouhani som en »ulv i fåreklæder«.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip