Irans præsident ser atomaftale som banebrydende

Irans præsident, Hassan Rouhani, siger, at aftalen om Irans atomprogram er starten på forhandlinger om en omfattende aftale.

Det siger han ifølge Reuters på det statslige iranske tv.

Rouhani siger, at den atomaftale, som seks stormagter indgik med Iran natten til søndag: "anerkender Irans nukleare rettigheder" ved at lade landet fortsætte med at berige uran.

I sin erklæring, der blev sendt live på det statslige tv, lagde præsidenten ligeledes vægt på, at man vil starte forhandlinger om en samlet aftale med det samme.

Med den indgåede aftale lever Hassan Rouhani op til sine valgløfter om at føre en mere samarbejdsvillig udenrigspolitik end sin forgænger på posten, Mahmoud Ahmadinejad.

- Aftalen åbner nye horisonter, skrev Rouhani på Twitter, efter at den kom på plads natten til søndag.

Ifølge Rouhani er aftalen kommet i stand som følge af "det iranske folks ønske" om en mindre konfrontatorisk politisk linje.

Han henviser til sin overraskende sejr ved præsidentvalget i juni, hvor han lovede at forbedre landets økonomi, der er hårdt ramt af mange års internationale sanktioner, ved at føre en anden inden- og udenrigspolitik end Ahmadinejad havde gjort.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip