Irans revolutionsgarde: Vi accepterer ikke FN-resolution

Den resolution, som FN's Sikkerhedsråd mandag har vedtaget om den internationale atomaftale med Iran, er helt uacceptabel for Iran. Det siger Irans revolutionsgarde.

- Vi kommer aldrig til at acceptere den, siger gardens øverste leder, Mohammed Ali Jafari, til nyhedsbureauet Tasnim.

- Dele af udkastet har meget klart overskredet røde linjer for den islamiske republik, specielt hvad angår Irans militære muligheder.

Resolutionen baner vej for, at sanktionerne mod landet kan hæves, når Det Internationale Atomenergiagentur, IAEA, har aflagt rapport med bekræftelse af, at iranerne har efterlevet bestemte punkter i aftalen.

Den resolution, som de 15 medlemmer af sikkerhedsrådet vedtog, medfører imidlertid også, at våbenembargoen mod Iran opretholdes for en periode.

Der er modstand mod resolutionen i enkelte vestlige lande, blandt andet Israel, som har fordømt aftalen. Det samme har Republikanerne i Kongressen i Washington.

Den vedtagne resolution lægger også restriktioner på salg af atomteknologi - med fredelige mål - til Iran i 10 år frem.

De sanktioner, som FN, USA og EU har indført mod Iran for at få landet til at stoppe med at berige uran, har ramt landet økonomisk hårdt.

Landet har blandt andet tabt 160 milliarder dollar i olieindtægter siden 2012.

Iran står nu til at modtage 100 milliarder dollar i indefrosne værdier i udlandet, og landet vil igen få lov til at sælge olie på verdensmarkedet.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip