Iranske elitesoldater meldes på vej til Syrien

Det britiske medie skriver således, at Iran er på vej til at sende den første gruppe af i alt 4.000 soldater fra landets revolutionsgarde til Syrien, hvor de skal støtte præsident Bashar al-Assads blodige kamp mod et væld af fortrinsvis sunnimuslimske oprørsgrupper. Beslutningen skulle angiveligt være truffet inden det iranske præsidentvalg, der lørdag blev afgjort i første runde.

Oplysningerne fra The Independent baseres på meldinger fra højtplacerede sikkerhedskilder i det iranske styre, der ikke nævnes ved navn.

Ifølge amerikanske efterretninger har Assad-regimet brugt kemiske våben i borgerkrigen, og fredag kom det frem, at USAs præsident, Barack Obama, er klar til at hjælpe de syriske oprørere militært. USA vurderer, at mellem 100 og 150 personer har mistet livet under kemiske angreb med blandt andet nervegassen sarin, som FN har forbudt gennem flere konventioner.

Det forlyder ikke, hvordan amerikanerne har tænkt sig at støtte oprørerne militært, men Obama vil drøfte situationen i Syrien med FN og landene på det kommende G8-topmøde.

Lørdag aften brød Egyptens præsident, Mohammed Morsi, de diplomatiske forbindelser til Syrien og opfordrede det internationale samfund til at indføre en flyveforbudszone over landet.

Den over to år lange borgerkrig i Syrien har kostet næsten 100.000 mennesker livet.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip