Irland har brudt årtiers dødvande i abortlovgivning

Den nye abortlov har skabt ophedet debat både blandt politikerne og borgerne i det hovedsageligt katolske land i mere end to årtier. Senest har Irlands premierminister, Enda Kenny, fået tilsendt et brev skrevet med blod.

Premierministeren har skubbet på for at få vedtaget loven, og Repræsentanternes Hus i det irske parlament har netop vedtaget lovforslaget efter timelang debat, der trak ud på nattetimerne, skriver nyhedsbureauet Reuters. Nu skal Senatet, der har begrænset magt og er domineret af premierministerens parti Fine Gael, stemme om at indføre abort i særtilfælde. En afstemning, der ventes at ende med, at Senatet ligeledes vedtager loven, skriver Reuters.

Irlands Europaminister trådte torsdag tilbage på grund af planerne om at legalisere abort i den omtalte type sager, da hun ikke kunne bakke op om sit partis linje i den ømtålelige sag.

Europaminister Lucinda Creighton fra Fine Gael, blev automatisk ekskluderet fra sin parlamentsgruppe, da hun stemte imod den nye abortlov. Hun mister derved sin post som minister for Europæiske Anliggender.

BNB

Dagens Gossip