Irlands præsident skal på historisk London-besøg

Irlands præsident, Michael D. Higgins, går over i historien som den første irske præsident, der gennemfører et statsbesøg i Storbritannien.

Besøget finder sted i april næste år, og det regnes for endnu et symbolsk skridt i udviklingen af forholdet mellem de to nabolande.

Præsidentbesøget vil komme tre år efter, at Storbritanniens dronning Elizabeth foretog et banebrydende besøg i Irland.

Det var et besøg, der ifølge analytikere har trukket forholdet mellem de to lande op på et helt nyt niveau.

Higgins' besøg vil blive set som yderligere tegn på fremskridt efter den lange kamp for at få fred i Nordirland - et område, der fortsat hører under Storbritannien.

Præsidentens kontor bekræfter søndag, at han har accepteret invitationen fra den britiske monark om at aflægge et tre dage langt besøg i Storbritannien.

Detaljerne er ikke på plads endnu, men det ventes, at den 72-årige Higgins skal bo på Windsor Castle vest for den britiske hovedstad, London, fra den 8. til den 10. april 2014.

Michael D. Higgins, der blev irsk præsident i november 2011, har besøgt Storbritannien adskillige gange, siden han fik sit embede.

Men det har ikke været officielle besøg som det forestående, hvor Storbritannien ruller sin pomp og pragt ud med traditionelle ceremonier, officielle middag, og hvad der ellers hører til.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip