Irma håner svær danskertest på Facebook: Derfor skal I købe vores jordbær

Ved du, hvilket år komponisten Carl Nielsen blev født, og hvilket år den første Olsen-banden film fik premiere i de danske biografer?

De to spørgsmål – og 38 andre af slagsen – er at finde i den omdiskuterede indfødsretsprøven, der er den prøve, der af udlændinge skal bestås for at få dansk indfødsret.

Hele balladen går på, at spørgsmålene er for svære – faktisk vil hver femte indfødte dansker blive afvist, hvis de skulle forsøge at kvalificere sig til et statsborgerskab ved at tage testen.

34 procent af de 18 til 29-årige kan nemlig ikke svare korrekt på 32 af de 40 spørgsmål, som er minimumskravet for at bestå testen.

Nu blander supermarkedskæden Irma sig på humoristisk vis i debatten om prøven og dens udfordrende spørgsmål.

Politikeren Jens Rohde fra De Radikale har på Facebook delt et fotografi af et af kædens butiksskilte, der med følgende besked formår at blande politik og jordbær sammen:

- Vores Jordbær har ingen anelse om, hvornår Carl Nielsen er født, men de er alligevel danske, lyder den originale salgstale for de røde bær, der kan erhverves i én bakke for 28 kroner.

Læs også: Bilka laver uheldig brøler i tilbudsavis: Retter fejlen med stor elegance på Facebook

- Klasse, Irma, skriver Jens Rohde i tekstfeltet til fotoet, der på cirka 10 timer har fået over 11.000 interaktioner fra brugerne af det sociale medie.

Og nu tilbage til Carl Nielsen. Han blev født den 9. juni i 1865 i et fattigt landarbejderhjem på Fyn lidt syd for Odense. Han havde 11 søskende, hvoraf flere af dem døde ganske unge, men sådan gik det ikke for lille Carl, der voksede op og blev en af landets største komponister. 

Se Jens Rohdes opslag her:

Følg Dagens Grin for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip