»Iron Man 3« alle tiders næststørste premierehit

Robert Downey Jr. fortsætter sin himmelflugt som superhelt. »Iron Man 3« solgte i weekenden billetter for 175,3 millioner dollars i de nordamerikanske biografer. Det er Hollywood-historiens næstbedste premiereresultat nogensinde, kun overgået af »The Avengers«, der kom over milliarden i april sidste år.

Omregnet til danske penge er filmen nogle få tusinde fra at runde en milliard kroner og dette fantomtal er inden for rækkevidde, når fintællingen er gennemført i aften.

Der er et kæmpespring ned til biografhitlistens andenplads. Her ligger Michael Bays actionkomedie »Pain & Gain«, hvor Mark Wahlberg og Dwayne »The Rock« Johnson trak en weekendomsætning på 7,6 millioner dollars, godt 43,3 millioner kroner i hus.
Trediepladsen går til Brian Helgelands baseballdrama »42«, der er noteret for et billetsalg på 6,2 millioner dollars, rundt regnet 35,4 millioner kroner.

Biografgængerne strømmer også til »Iron Man 3« i resten af verden.
Siden den 25. april, hvor Shane Blacks actionbrag fik premiere i Danmark som et af de første lande, er det blevet til en omsætning på godt 3,4 milliarder kroner uden for USA og Canada.

I sidste uge satte Downey Jr. og hans medspillere rekord i Kina. Her gav de »The Avengers« baghjul og solgte billetter for godt 122 millioner kroner på premieredagen.

Den nordamerikanske biograf-top 10 ser i dag således ud:
1. »Iron Man 3«
2. »Pain & Gain«
3. »42«
4. »Oblivion«
5. »Croods«
6. »The Big Wedding«
7. »Mud«
8. »Oz the Great and Powerful«
9. »Scary Movie 5«
10. »The Place Beyond the Pines«.

Dagens Gossip