Irsk amatør har taget føringen i British Open

Forud for årets British Open i golf kendte de færreste sandsynligvis til amatørspilleren Paul Dunne, men søndag aften bragte han sig på alles læber i Fife i Skotland.

På den legendariske St. Andrews-bane, der udgør rammerne for British Open, spillede 22-årige Dunne en fantastisk tredje runde i seks slag under par, og med samlet 12 slag under par har han taget føringen i årets tredje majorturnering.

Den føring deler ireren med sydafrikaneren Louis Oosthuizen og australieren Jason Day.

Paul Dunne havde kun en enkelt majorturnering under vesten, da han torsdag teede ud i Skotland, og det var fra samme turnering sidste år.

Her missede Dunne cuttet, og der var næppe nogen, som havde set ham i topfeltet inden de sidste 18 huller i år.

Her vil den uprøvede spiller komme under maksimalt pres fra sine professionelle kolleger.

Fænomenet Jordan Spieth, der jagter en historisk grand slam (alle fire majorturneringer i en sæson, red.) har også spillet sig helt frem i favoritfeltet.

Ligesom Dunne kom Spieth rundt i seks slag under par, og han indtager fjerdepladsen blot et enkelt slag efter de tre førende.

Den 21-årige amerikaner kan spille sig eftertrykkeligt ind i golfsportens historiebøger med en sejr i Skotland. Det vil betyde, at han laver et major-hattrick, da han har taget årets to første majors i form af US Masters og US Open.

Sejren vil samtidig give ham muligheden for som den første nogensinde at vinde alle fire majors i en sæson, hvis han efterfølgende også tager titlen i PGA Championship senere på året.

/ritzau/

Dagens Gossip