Irsk sensation i Liége

26-årige Daniel Martin var med i en seksmandsgruppe med navne som Michele Scarponi, Alejandro Valverde og Joaquim Rodriguez, der trak sig afgørende fri i slutspillet af det 257 km lange løb. Og med Garmin-kollegaen Ryder Hesjedal inkluderet i sekstetten, kunne den lille klatrer profitere af en yderst loyal og virkningsfuld støtte.

Det begyndte dog at dufte af favoritsejr, da Joaquim Rodriguez lige før tusindmetermærket med en af sine karakteristiske accelerationer fik slået et stort hul, men Daniel Martin kørte sig op til den lille spanier og formåede sågar at rykke sig fri med 200 meter igen og sætte trumf på en sæson, der har givet ham et decideret gennembrud.

Joaquim Rodriguez formåede at holde andenpladsen, mens landsmanden Alejandro Valverde tog sig af den sidste plads på podiet.

Jakob Fuglsang var en synlig dansk figur i løbet for et stærkt besat Astana-mandskab. Silkeborgenseren forsøgte at komme i hug på La Redoute med godt 40 km tilbage, men fik ikke tilslutning af fuldt dedikerede udbrydere.

Også Team Saxo-Tinkoffs Alberto Contador forsøgte at animere løbet, da det for alvor gik ind i sin afgørende fase, men den spanske etapeløbsspecialist virkede ikke som om, han havde styrken til at gøre en forskel.

Resultatmæssigt kom Team Saxo-Tinkoff således også ned på jorden igen efter Roman Kreuzigers Amstel Gold Race sejr i forrige weekend. Riis og kompagni formåede ikke at have en rytter i top 10.

Daniel Martin vandt tidligere på måneden kongeetapen i Baskerlandet Rundt og titlen som bjergkonge. Men sejren i Liége-Bastogne-Liége overgår med lethed de sejre, den lille irer med de spidse albuer har kørt ind i karrieren hidtil.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip