Isbjørne fra Greenpeace protesterer ved Udenrigsministeriet

»Villy pisser på Arktis« er navnet på en underskriftindsamling, som aktionen er en del af, hvor aktivister i isbjørnekostymer minder ministeren om det miljøansvar, som han har for olieboringerne i Grønland.

Onsdag blev Danmarks sikkerhedsberedskab kritiseret for at være »utilstrækkeligt« i Grønland i en beretning fra Statsrevisorerne, og det understreger blot det svigtende ansvar, mener Greenpeace.

»Danmark har direkte ansvar for at rydde op efter olieudslip i Grønland, og det står tydeligt i rapporten, at beredskabet ikke er egnet til forureningsbekæmpelse under arktiske forhold. I stedet krydser man bare fingrene og håber, at olieulykkerne ikke sker,« siger Niels Fuglsang, som er projektleder for den danske arktiskampagne hos Greenpeace.

»Olieudslip i Grønland vil have uoprettelige konsekvenser, og den passive tilgang er dybt uansvarligt over for befolkningen og natur- og dyreliv i Grønland og Arktis,« siger han.

En meningsmåling fra Epinion viser også, at 9 ud af ti danskere støtter kravet om, at Søvndal i højere grad skal arbejde for at beskytte Arktis.

Ifølge Greenpeace er de ekstreme vejrforhold og isbjerge i Grønland og det øvrige Arktis med til at øge risikoen for kollisioner, og det gør, at det er et af verdens mest risikable områder at bore efter olie.

Dagens Gossip

Dagens TV