Isbjørne i Aalborg Zoo sendt på ferie

Skrevet af Elo Christoffersen

30/10/2013
Aalborg Zoo sendte i går de to isbjørne Malik og Milak på ferie i Skandinavisk Dyrepark på Djursland. - Isbjørneanlægget skal renoveres. Kombinationen af saltvand og ilt har tæret hårdt på jernpladerne i sikkerhedsgravene, og det er nu nødvendigt at reparere anlægget, siger zoolog Jens Sigsgaard. Den tredje isbjørn, Victoria, bliver tilbage. Det har ikke været muligt at finde en zoo, som kunne passe hende i den pågældende periode, enten fordi der er drægtige hunner, som ikke må forstyrres, eller fordi der også her er reparationsarbejder i gang. Så lang tid arbejdet står på, vil Victoria kun have adgang til staldbygningen. Aalborg Zoo forventer, at isbjørneanlægget kan tages i brug igen i uge 48.

Mest læste i dag

Aalborg Zoo sendte i går de to isbjørne Malik og Milak på ferie i Skandinavisk Dyrepark på Djursland.

- Isbjørneanlægget skal renoveres. Kombinationen af saltvand og ilt har tæret hårdt på jernpladerne i sikkerhedsgravene, og det er nu nødvendigt at reparere anlægget, siger zoolog Jens Sigsgaard.

Den tredje isbjørn, Victoria, bliver tilbage. Det har ikke været muligt at finde en zoo, som kunne passe hende i den pågældende periode, enten fordi der er drægtige hunner, som ikke må forstyrres, eller fordi der også her er reparationsarbejder i gang. Så lang tid arbejdet står på, vil Victoria kun have adgang til staldbygningen.

Aalborg Zoo forventer, at isbjørneanlægget kan tages i brug igen i uge 48.