Isens verdensmestre dukker hårdt kæmpende danskere

06/05/2015

Der skal være kvalitetsforskel, når man sætter et reservepræget dansk ishockeylandshold op mod Ruslands verdensmestre, men danskerne slap fra onsdagens "umulige" opgave med æren i behold, selv om et nederlag på 2-5 ikke rykker noget i VM-tabellen.

Morten Green og Thomas Spelling stod for de danske scoringer, der noget overraskende gav 7682 tilskuere spænding om udfaldet, indtil to russiske scoringer i de sidste minutter afgjorde kampen.

Det var på mange områder en fin præstation i Danmarks fjerde VM-kamp på fem dage, men det er ikke så mærkeligt, hvis spillerne ser frem til en fridag torsdag, inden gruppespillet går ind i de afgørende runder.

Danskerne sparede de småskadede Daniel Nielsen og Morten Poulsen i erkendelse af, at chancerne for point alligevel var minimale, og landstræner Jan Karlssons marginalspillere fik masser af istid.

Da russerne samtidig kom ud på "en halv skøjte", som ishockeyspillerne siger, når de ikke er helt oppe i omdrejninger, var der egentlig ikke lagt op til en mindeværdig eftermiddag i de sværindustrielle omgivelser i det østlige Tjekkiet.

Den første halve time formede sig da også som forventet: Danskerne sloges bravt, men russernes større kvalitet gjorde udslaget, og storfavoritterne kunne uden store sværdslag bringe sig på 2-0.

Men da Morten Green midtvejs i anden periode fandt en lomme foran det russiske mål og nærmest med et curlingstød til pucken placerede den meget præcist i et lille hul ved målmand Sergei Bobrovskis ene skøjte, kom der pludselig liv i sagerne.

Danskerne fik de neutrale tilskuere med sig, og i nogle minutter blev russerne trykket tilbage i en medrivende dansk jagt på udligningen.

Desværre blev Danmarks gode periode ødelagt af en udskiftningsfejl med efterfølgende udvisning og nådesløs russisk effektivitet i powerplay. 3-1, og så var det igen svært at tro på sensationen.

Danmarks i forvejen minimale chancer var blevet reduceret yderligere i en skidt optakt til kampen, hvor Jesper B. Jensen og Mathias Bau Hansen blev idømt karantæne efter nogle voldsomme tacklinger mod Hviderusland.

I stedet var der VM-debut til Nicholas B. Jensen, der gjorde det pænt som backmakker til Mads Bødker, og der var mange godkendte præstationer på et dansk hold, der trods nederlaget fik en moralsk opstrammer efter skuffelsen mod hviderusserne.

Thomas Spelling scorede sit første VM-mål i overtal midt i tredje periode og gav danskerne håb om et sensationelt point, men i stedet lukkede russerne den sidste luft ud af kampen med to hurtige scoringer.

Nu handler det om at komme til kræfter, inden de næste to kampe venter fredag og lørdag. Modstanderne er henholdsvis USA og Norge.

Danmark har et enkelt point efter de første fire kampe.