Ishockey: Esbjergs slutspurt sender Odense tæt på exit

03/03/2015

Odense toppede længe grundspillet i Metal Ligaen i ishockey og lignede en stærk medaljekandidat, men den fynske klub syntes at have toppet for tidligt i sæsonen.

Således får klubben mere end svært ved at kvalificere sig til semifinalen. Tirsdag aften led medaljedrømmen et nyt knæk med nederlaget på 1-3 til Esbjerg, som nu fører kvartfinaleserien med 3-0.

På hjemmebane lignede det ellers en fynsk reducering til samlet 1-2, men det ødelagde Esbjerg på en fremragende slutspurt.

Odense fik en drømmestart med Rasmus Schultz' 1-0-scoring efter 18 sekunder, og det lignede længe et sejrsmål.

Men godt fem minutter før udløb på tredje periode udlignede Andreas Pedersen til 1-1, og så gik Odense helt ned.

Scott Howes og Aaron Lee sørgede for yderligere to mål, så Esbjerg kunne rejse hjem med en sejr på 3-1.

Serien spilles bedst ud af syv kampe, hvilket tvinger Odense til at vinde de sidste fire kampe, hvis en plads i semifinalen skal realiseres.

I Vojens kom hjemmeholdet Sønderjyske på semifinalekurs med 5-2 over Rødovre. Stillingen var 2-2 indtil 11 minutter før tid. Dermed fører den forsvarende mester serien med 2-1.

Fjerde runde i kvartfinaleserien spilles på fredag.