Ishockey-landstræner fik ønskestart i utide

Janne Karlsson får Tomas Jonsson som hjælpetræner og er dybt imponeret over talentarbejdet

Danmarks ny landstræner i ishockey, Janne Karlsson, har fået en ønskestart på en karriere, som endnu ikke rigtig er begyndt.

– Jeg har haft nogle gode samtaler med Tomas Jonsson og er glad for, at han fortsætter som assistant coach for landsholdet. Og jeg er meget imponeret over dét, jeg oplevede i U17-, U18- og U20-landsholdene optaktscamp i sidste uge i Esbjerg, siger han.

– Jeg så fantastisk dygtige og engagerede spillere og et meget professionelt træner- og lederteam. Talentarbejdet i dansk ishockey er på højt niveau.

Janne Karlssons første landskampe bliver til november i Norge, men i september starter hans scouting ikke blot i den danske liga, men også i lande, hvor der er landsholdsemner, ikke mindst Sverige og Tyskland.

– Jeg glæder mig meget til at komme rundt i Danmark og se på spillerne og hilse på trænere og ledere, siger han.

Janne Karlsson kendte ikke Tomas Jonsson personligt, men de to svenske coaches swingede fra starten.

– Tomas blev glad for tilbuddet, og jeg er overbevist om, at vi får et perfekt samarbejde. Det er en fordel for mig, at via sine tre år som Per Bäckmans hjælpetræner har så stort kendskab til dansk ishockey og er afholdt af alle, siger Janne Karlsson.

Den ny landstræner er 54 år og fra Göteborg. Han var Bengt-Åke Gustafssons assisterende coach, da Tre Kronor vandt OL-guld i 2006 i Torino og samme år vandt VM-guld i Riga. Et fornemt cv tæller også tre svenske mesterskaber, to med Frölunda og et med HV71. I sin aktive karriere spillede han back i bl.a. HV71 og Frölunda.

Dagens Gossip