Ishockey: Odense taber overraskende til Rungsted

13/02/2015

Odense lignede længe et godt bud på en vinder af grundspillet i Metal Ligaen, men i den sidste del af sæsonen har fynboerne haft større tendens til pointtab.

Fredag aften måtte Odense se sig slået på egen is af Rungsted, der kunne rejse til Nordsjælland med en sejr på 4-2.

Holdet vendte 0-1 til 3-1, men Odense reducerede og skabte spænding i tredje periode, inden Rungsteds Anthony Maiani sørgede for slutresultat fire minutter før tid.

Dermed kunne et andet tophold, Frederikshavn, overtage Odenses andenplads med en sejr, men det lykkedes ikke.

Ude mod Rødovre tabte nordjyderne 0-2.

Fredagens resterende kampe var lige efter de tre perioder. Sønderjyske havde efter de andre topholds pointtab ellers mulighed for at tage andenpladsen med en sejr af en vis størrelse over Aalborg.

Sønderjyske var godt på vej med 3-1 inden sidste periode, men Aalborg fremtvang overtid med 3-3. Alligevel tog Sønderjyske stikket med Steffen Franks overtidsscoring.

Endelig måtte der straffeslagskonkurrence til, inden Esbjerg kunne tage hjem fra Herlev med en sejr på 3-2.

Herning topper ligaen suverænt foran Odense, Sønderjyske og Frederikshavn, der slutter i top-fire og får det bedste udgangspunkt inden slutspillet.