Ishockey: Rødovre slår Sønderjyske efter straffeslag

Skrevet af admin

08/01/2016

Dagens topnyheder

De tredobbelte danske ishockeymestre fra Sønderjyske tabte fredag aften overraskende 1-2 på udebane til Rødovre efter straffeslag.

I den ordinære spilletid blev der kun scoret i første periode, hvor Rødovres Jannik Karvinen scorede til 1-0, mens Sønderjyskes Darcy Zajac udlignede til 1-1.

Ligakampen skulle derfor ud i overtid, men her blev der heller ikke scoret yderligere, og så endte det hele med en afgørelse efter straffeslag.

Der blev kun scoret et enkelt mål i straffeslagskonkurrencen, og det blev sat ind af Rødovres russiske forward Andrey Chistyakov, som var den sidste af i alt seks skytter. De øvrige fem brændte.

Rødovres cheftræner, Jesper Duus, var lettet over de to point, som kom ind på kontoen i Metal Ligaen, hvor holdet overtog fjerdepladsen.

- Jeg kan ikke være andet end tilfreds. Vi var på hælene i sidste periode. Vi lavede nogle frygtelige fejl, så vi skal være lykkelige for pointene, siger Jesper Duus til TV2 Sport.

Rødovre har nu 50 point og indtager den fjerdeplads, der giver en ekstra hjemmekamp i slutspillet, som de otte bedste hold i ligaen deltager i.

- Jeg synes, det var en fortjent sejr. Vi spillede en god kamp. Det var vigtigt, for det kunne være dejligt at ende på fjerdepladsen, så vi får en ekstra hjemmekamp, siger Rødovres Matthias Asperup.

Hos Sønderjyske, som indtager andenpladsen med 59 point, var der omvendt stor skuffelse over indsatsen mod Rødovres unge talenter.

- Vi havde mange chancer, men vi mangler lige at sætte dem ind. Vi arbejdede okay, men vi skal lige i gang efter julepausen.

- Vi skal tilbage i rytmen igen, og det er svært at spille i Rødovre. Det er bittert for os, siger Kim Lykkeskov, som brændte det tredje og sidste straffeslag for Sønderjyske.

I pokalsemifinalerne vandt Odenses ishockeyherrer tidligere fredag aften med hele 8-3 hjemme over Aalborg, mens Frederikshavn spillede 4-4 hjemme mod Esbjerg.

Finalepladserne bliver afgjort i semifinalernes returkampe, som afvikles allerede lørdag.

/ritzau/