Ishockey-VM: Historisk sejr til Danmarks U20-hold

31/12/2014

Der skulle 16 kampe og straffeslag til, men så lykkedes det også Danmark at få sin første sejr ved U20-VM i ishockey for herrer.

Det skete natten til onsdag dansk tid, da holdet efter straffeslag besejrede Schweiz 4-3.

Håbet om en plads i kvartfinalen er dermed intakt for U20-holdet.

I 2008 og 2012 blev danskerne sendt hjem fra turneringen med seks nederlag hver gang.

Også de tre første kampe i årets turnering i Canada har danskerne tabt, men i to af nederlagene har de vist gode takter ved at presse Tjekkiet og Rusland til henholdsvis overtid og straffeslag.

Tirsdagens opgave mod Schweiz så tidligt svær ud for de unge danskere, da de på kort tid kom bagud 2-0 i første periode.

Men sidst i perioden leverede A-kæden med Oliver Bjorkstrand, Nikolaj Ehlers og Mads Eller en reducering, som førstnævnte havde sidste stav på.

Og senere viste danskerne gode takter i overtalssituationer med fem spillere mod fire med udligninger til 2-2 og 3-3.

Danskernes store helt var målmand Georg Sørensen. Den klejne målvogter leverede endnu en pragtpræstation i buret og stod for talrige vigtige redninger i kampens løb.

Han blev noteret for 42 af slagsen i de 65 minutters spil, og i de vigtige straffeslag stoppede han også to schweizere.

Da både Nikolaj Ehlers og Oliver Bjorkstrand fik deres straffeslag i mål, var sejren en realitet for danskerne.

I ishockey registrerer man kun målene fra ordinær tid og så ét mål til sejrsholdet i straffeslag, uanset hvor mange straffeslag der bliver forvandlet til en scoring.

Med sejren har Danmark nu en pæn chance for at nå endnu en milepæl i form af en plads i kvartfinalerne. Det kræver, at Tjekkiet ikke slår Rusland eller, at Schweiz ikke besejrer Sverige.

En billet til kvartfinalen garanterer desuden U20-landsholdet deltagelse ved næste års turnering i Finland.