Ishockey-VM: Manglende respekt koster Rusland straf

Der venter en straf til Ruslands sølvvindere ved VM i ishockey, efter at mange af holdets spillere udviste manglende respekt over for Canadas guldvindere efter finalen søndag aften i Prag.

Mange russiske spillere gik direkte i omklædningsrummet umiddelbart efter nederlaget på 1-6, i stedet for at blive på isen, mens Canadas nationalmelodi blev afspillet.

- Når vi er hjemme igen efter VM, vil vi se på denne sag, og vi vil tage kontakt til de ansvarlige i Ruslands ishockeyforbund, siger René Fasel, præsident for det internationale ishockeyforbund (IIHF), ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- IIHF har sine regler, og der bliver tale om en straf af en slags, siger præsidenten, der er meget utilfreds med de russiske spilleres opførsel.

- Jeg blev meget oprevet, da jeg så, hvad der skete. I de 29 VM-turneringer, jeg har haft æren af at være med til, er det første gang, jeg har set noget som dette.

- På isen kan alting ske, sammenstød og slagsmål. Men efter afslutningen er det altid nødvendigt at respektere modstanderne, siger René Fasel.

/ritzau/

Dagens Gossip