Ishockey-VM: Sverige besejrer Tjekkiets værter i gyser

02/05/2015

Der var drama for alle pengene, da Tjekkiets værter og Sverige fredag aften mødtes i holdenes første kamp ved VM i ishockey.

Efter straffeslag lykkedes det for Sverige at vinde 6-5 i kampen i gruppe A.

Kampen sluttede 5-5 efter overtid, hvorefter svenskerne scorede på to af tre straffeslag, mens tjekkerne kun formåede at lave en enkelt scoring.

Resultatet betyder, at Sverige får to point, mens Tjekkiet må nøjes med et enkelt point.

Taget i O2 Arena i Prag var ellers ved at lette, da tjekkerne i tredje periode vendte stillingen 2-4 til 5-4 i slutfasen.

10 minutter før tid var Sverige to mål foran, men scoringer af Dominik Simon, Roman Cervenka og Martin Zatovic vendte kampen på hovedet.

53 sekunder før tid sørgede Mattias Sjögren for 5-5-udligningen, da han udnyttede svensk powerplay til at bringe kampen ud i overtid.

Her formåede ingen af de to holds trætte spillere at score.

Tidligere i kampen var Tjekkiets 43-årige veteran, legenden Jaromir Jagr, kommet på måltavlen, da han reducerede til 1-2.

Canada fører gruppe A med tre point, efter at holdet tidligere fredag vandt 6-1 over Letland.

I gruppe B indledte verdensmestrene, Rusland, titelforsvaret med en 6-2-sejr over Norge.

Russerne førte 4-0 efter første periode, og så hjalp det ikke meget for nordmændene, at Patrick Thoresen scorede to gange i anden periode, der endte 2-2.

Tidligere fredag vandt USA hele 5-1 over Finland i samme gruppe.

Danmark er også med i gruppe B, hvor Slovakiet lørdag bliver første modstander.