Ishockeychef straffer dumme udvisninger med bænketjans

Skrevet af admin

12/05/2016

Dagens topnyheder

Da regnestykket blev gjort op, efter at alle hold havde været i aktion tre gange ved ishockey-VM, indtog Danmark en suveræn førsteplads.

Til alt uheld ikke i pointtabellen, men i stedet på den noget mindre attraktive liste over hold med flest tominutters udvisninger i turneringen.

For landstræner Jan Karlsson har spillernes manglende evne til at holde sig ude af straffeboksen været til så stor frustration, at han nu er begyndt at straffe spillere for de mest unødvendige ture i skammekrogen.

Da Patrick Bjorkstrand i tirsdagens møde med Schweiz fik en udvisning for at sende pucken ud over banden fra egen forsvarszone, faldt hammeren omgående:

Bjorkstrand måtte se de sidste ti minutter af første periode fra udskiftningsbænken, mens Morten Poulsen rykkede fra fjerdekæden op på Bjorkstrands plads i tredjekæden.

Karlsson bekræfter, at manøvren skulle ses som en løftet pegefinger.

- Ja, det kan man godt sige. Og jeg tror, Patrick forstod det, siger Jan Karlsson.

- Når jeg skiftede i den kæde midt i første periode, var det på grund af den udvisning. Samtidig var det en god mulighed for at teste Morten Poulsen, der har været god i den tid, han har fået på isen, forklarer Karlsson.

Danmarks tre første VM-kampe har været kendetegnet af en syndflod af udvisninger til det danske mandskab.

Hele 22 er det blevet til, mens Tyskland på andenpladsen i den lidet attraktive tabel har fået 19 gange to minutter.

Nogle af straffene er svære at undgå, når tempoet er højt, og spillerne er trætte, men sjuskeri, som det Bjorkstrand leverede, gider landstræneren ikke se mere af.

- Han gjorde det selvfølgelig ikke med vilje, for det er noget, der sker i kampens hede. Men det var næsten imponerende, at han formåede at skyde pucken ud over banden i den situation, siger Karlsson.

Efter tænkepausen fik Bjorkstrand lov til at spille igen fra anden periodes begyndelse.

- Til hans ros skal det siges, at han vel spillede sit bedste hidtil i denne turnering i de to sidste perioder af Schweiz-kampen, mener den danske landstræner.

Torsdag aften gør Danmark et nyt forsøg på at undgå unødvendige udvisninger, når holdet spiller mod Rusland.

/ritzau/