Ishockeylandsholdet fryser fast i russisk opvisning

12/05/2016

Der er næsten intet positivt at sige om de 60 minutters nedskydning, det danske ishockeylandshold var ude for torsdag aften i Moskva.

Rusland vandt 10-1 i en VM-kamp, der aldrig nogensinde blev en kamp, og set med danske øjne må man håbe, at afklapsningen ikke sætter sig i spillerne inden de sidste tre puljekampe.

"En gratis omgang", var kampen på forhånd blevet kaldt, fordi der findes langt mere afgørende opgaver for det danske landshold, men heller ikke i sport er der noget, der er gratis.

For Simon Nielsen blev den tværtimod en dyr affære, for målmandsreserven havde en mislykket aften og ligner på den baggrund ikke en trussel til Sebastian Dahms status som førstevalg i buret.

Nielsen skal ikke klandres for nederlaget, men hans usikre indledning på kampen var medvirkende til, at hele holdet kom skævt i gang i den fyldte arena.

Herning-keeperen gav for mange unødvendige returpucke, og han udstrålede ikke den samme ro og tro på sit eget værd, som kollega Dahm har gjort i denne turnering.

En anden årsag til kæmpenederlaget skal findes i det efterhånden velkendte danske problem med for mange udvisninger.

Danskerne "vandt" 8-1 i den disciplin, og dermed var det kun russerne, der honorerede landstræner Jan Karlssons ønske om en kamp med få spillere i straffeboksen.

Det betød, at landstræneren måtte slide mere på dygtige undertalsspillere som Oliver Lauridsen og Jannik Hansen, end han formentlig havde planlagt inden kampen mod Letland fredag aften.

Skudstatistikken 19-2 i første periode fortæller alt om, hvilket stormvejr de danske spillere var i fra kampens begyndelse.

Det var hjerteskærende ensidigt, men givetvis en fin oplevelse for de 12.000 tilskuere, der udstyret med klappevifter og papirflag fik den målfest, de var kommet efter.

Jannik Hansen, der var et dansk lyspunkt i kampen, reducerede til 1-3 midt i anden periode på et tidspunkt, hvor russerne var blev trukket lidt ned i tempo.

Men danskerne havde knapt nok jublet færdig, før de fik endnu en udvisning, og så kunne russerne med en powerplayscoring tænde op for en halv time, som de danske spillere nok helst må glemme i en vis fart.

Pucken fløj om ørerne på stakkels Simon Nielsen, og russernes femte og sjette scoring faldt med ti sekunders mellemrum i slutningen af anden periode.

I de sidste 20 minutter opgav danskerne nærmest at spille og valgte - formentlig klogt - ikke at spilde flere kræfter på et forestilling, der ikke stod til at redde.