Ishockeylandsholdet lider knebent VM-nederlag til USA

09/05/2015
Heller ikke i femte forsøg lykkedes det ishockeylandsholdet at tage den første sejr ved VM i Tjekkiet. Danmark tabte fredag aften knebent med 0-1 til USA og har fortsat kun et point i tabellen inden holdets sidste to kampe.Nederlaget er ikke overraskende, men der er grund til ærgrelse, for danskerne ydede en fin præstation og var slet ikke uden muligheder mod et ungt amerikansk hold, der gav mange åbninger bagude.Danmark spillede uden målmand i det sidste minut i en totalsatsning, men formåede ikke at passere den stærke, amerikanske keeper Connor Hellebuyck.Resultatet ændrer ikke på, at Danmark er næstsidst i gruppen og dermed lige over nedrykningsstregen, efter at bundproppen, Slovenien, tidligere på dagen tabte til Norge.Danmark gav landsholdsdebut til Oliver Bjorkstrand, der i onsdags kom flyvende ind fra USA, og hvis der på forhånd var tvivl, om den 20-årige juniorforward ville være en forstærkning af det voksne landshold, forsvandt den omgående.Bjorkstrand viste sig hurtig på skøjterne, pågående og konstant målfarlig, og han er lige den målscorertype, landsholdet har manglet. Det eneste, man kan kritisere ham for, er, at han ikke scorede på en af de mange chancer, han tilspillede sig.Landstræner Jan Karlsson havde placeret debutanten i kæde med storebror Patrick og centeren Jesper Jensen, mens Frederik Storm i stedet gav ny dynamik til tredjekæden.I målet havde Sebastian Dahm fået tjansen for anden kamp i træk, og selv om han slap fra opgøret med en udmærket redningsprocent, må han tage skylden for det amerikanske 1-0-mål, der faldt otte minutter inde i anden periode.Dahm mistede orienteringen og var helt fejlplaceret, da Brock Nelson kørte rundt om buret og med største lethed kunne proppe pucken ind ved stolpen.Amerikanerne kom ud i vanlig aggressiv stil og skruede tempoet i vejret, men man sad hele tiden med fornemmelsen af, at danskerne havde gode muligheder for at spille sig til chancer på kontrastød.Danmark burde have udlignet, da Frederik Storm satte fart i venstresiden og servede pucken for Oliver Bjorkstrand, som fik en megachance, men sendte pucken snert udenom.Trods de få scoringer blev det en meget underholdende kamp for publikum, der igen fyldte CEZ Arena og skabte en fredagsfest i den intime arena.Danskerne kan i nederlagets stund trods alt glæde sig over en solid indsats, hvor kampplanen blev holdt i alle 60 minutter, og hvor man skabte en jævnbyrdig kamp mod en af sportens giganter.Meget tid til at ærgre sig får de danske spillere ikke. Allerede lørdag aften er det alvor igen, når holdet skal ud i den klassiske fjendefight mod Norge.

Heller ikke i femte forsøg lykkedes det ishockeylandsholdet at tage den første sejr ved VM i Tjekkiet. Danmark tabte fredag aften knebent med 0-1 til USA og har fortsat kun et point i tabellen inden holdets sidste to kampe.

Nederlaget er ikke overraskende, men der er grund til ærgrelse, for danskerne ydede en fin præstation og var slet ikke uden muligheder mod et ungt amerikansk hold, der gav mange åbninger bagude.

Danmark spillede uden målmand i det sidste minut i en totalsatsning, men formåede ikke at passere den stærke, amerikanske keeper Connor Hellebuyck.

Resultatet ændrer ikke på, at Danmark er næstsidst i gruppen og dermed lige over nedrykningsstregen, efter at bundproppen, Slovenien, tidligere på dagen tabte til Norge.

Danmark gav landsholdsdebut til Oliver Bjorkstrand, der i onsdags kom flyvende ind fra USA, og hvis der på forhånd var tvivl, om den 20-årige juniorforward ville være en forstærkning af det voksne landshold, forsvandt den omgående.

Bjorkstrand viste sig hurtig på skøjterne, pågående og konstant målfarlig, og han er lige den målscorertype, landsholdet har manglet. Det eneste, man kan kritisere ham for, er, at han ikke scorede på en af de mange chancer, han tilspillede sig.

Landstræner Jan Karlsson havde placeret debutanten i kæde med storebror Patrick og centeren Jesper Jensen, mens Frederik Storm i stedet gav ny dynamik til tredjekæden.

I målet havde Sebastian Dahm fået tjansen for anden kamp i træk, og selv om han slap fra opgøret med en udmærket redningsprocent, må han tage skylden for det amerikanske 1-0-mål, der faldt otte minutter inde i anden periode.

Dahm mistede orienteringen og var helt fejlplaceret, da Brock Nelson kørte rundt om buret og med største lethed kunne proppe pucken ind ved stolpen.

Amerikanerne kom ud i vanlig aggressiv stil og skruede tempoet i vejret, men man sad hele tiden med fornemmelsen af, at danskerne havde gode muligheder for at spille sig til chancer på kontrastød.

Danmark burde have udlignet, da Frederik Storm satte fart i venstresiden og servede pucken for Oliver Bjorkstrand, som fik en megachance, men sendte pucken snert udenom.

Trods de få scoringer blev det en meget underholdende kamp for publikum, der igen fyldte CEZ Arena og skabte en fredagsfest i den intime arena.

Danskerne kan i nederlagets stund trods alt glæde sig over en solid indsats, hvor kampplanen blev holdt i alle 60 minutter, og hvor man skabte en jævnbyrdig kamp mod en af sportens giganter.

Meget tid til at ærgre sig får de danske spillere ikke. Allerede lørdag aften er det alvor igen, når holdet skal ud i den klassiske fjendefight mod Norge.