Ishockeylandsholdet skal lære af russiske superstjerner

De færreste tør tro, at Danmarks ishockeylandshold kan tage point fra Rusland i en VM-kamp, og onsdagens møde mellem danskerne og de forsvarende verdensmestre er da også en slags "gratis omgang" for landstræner Jan Karlsson tropper.

Karlsson varsler på forhånd, at han vil give mere istid til de spillere, der ikke er blevet brugt så meget ved VM - og så skal spillerne ellers bruge mødet med de russiske stjerner til at blive bedre.

- Alle vil få chancen for at måle sig med et af verdens bedste ishockeylandshold. Mine forventninger handler om, at spillerne giver sig selv 100 procent i hvert skift og suger lærdom til sig, siger Karlsson.

Det bliver en kamp, der kommer til at kræve mental forberedelse for danskerne, der utvivlsomt er vågnet med skuffelse i kroppen onsdag morgen efter tirsdagens 1-5-nederlag til Hviderusland.

Men ishockeyspillere er vant til ikke at dvæle for meget ved fortiden og hurtigt se fremad.

- Hjemme i klubberne kommer kampene også hurtigt efter hinanden. Vi skal have snakket om, hvad vi skal gøre bedre, og så skal vi bare glemme kampen mod Hviderusland, siger Jesper B. Jensen.

Det er ottende gang siden debuten ved A-VM i 2003, at Danmark støder ind i Rusland. Det er blevet til danske nederlag i samtlige hidtidige møder.

3-4 i Bratislava i 2011 og 1-3 i Stockholm året efter er pæne resultater. Men statistikkerne viser også danske nederlag på 1-9, 1-6 og 2-6.

- Det er måske en meget god ting, at vi ovenpå nederlaget til Hviderusland har en Rusland-kamp, hvor der ikke er nogen, der har forventninger til os.

- Vi kan kun overraske, og det kan måske være til vores fordel, siger Jesper B. Jensen.

Danmark er noteret for et point efter de første tre kampe, mens russerne har samlet seks.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip