Ishockeylandsholdet taber igen til Letland

09/04/2016

Der er endnu en lille måneds tid til A-VM i Rusland, og det er den danske ishockeylandstræner, Jan Karlsson, formentlig godt tilfreds med.

Danskerne tabte lørdagens testkamp med 3-4 til Letland og afslørede samtidig, at holdet fortsat har et stykke vej til VM-formen.

Det var Danmarks andet nederlag på tre dage til letterne efter 4-6-dukkerten i Gigantium i Aalborg torsdag aften, og specielt den defensive struktur kan trænge til et eftersyn i de kommende uger.

Jannik Karvinen gav ellers danskerne en god start, da hans slagskud efter godt ti minutters spil fik lov at sejle ind bag den lettiske målmand.

Men den danske defensiv slog de første sprækker kort efter, da letterne udlignede ved at sende pucken i Patrick Galbraiths mål ved bageste stolpe.

Letland kom i spidsen efter blot et minut af anden periode, men Jan Karlssons mænd fik strammet op, overtog kommandoen og svarede igen med to scoringer.

Først udnyttede Frederik Storm et oplæg fra unge Mathias From i powerplay til at sørge for udligningen, og midtvejs i anden periode bragte Phillip Brugisser Danmark foran på ny.

Men fra tredje periodes start indfandt usikkerheden og forvirringen sig igen i det danske spil, og det var ingen overraskelse, at Letland kunne udligne i overtal efter syv minutter.

Det gik helt galt fire minutter før tid, da letterne fuldstændig splittede den danske defensiv. Backen Oskars Cibulskis blev spillet helt fri midt for mål og kunne let sende pucken i kassen til det, der skulle vise sig at være sejrsmålet.

De næste testopgør venter i den kommende weekend, hvor Danmark skal spille to udekampe mod Frankrig.

Til den tid kan Karlsson formentlig råde over spillere fra Frederikshavn og Sønderjyske, der afslutter klubsæsonen søndag med den anden og sidste bronzekamp.