Ishockeylandsholdet taber igen til Norge i VM-test

23/04/2016

Det danske ishockeylandshold måtte lørdag for anden gang se sig besejret af Norge i en testkamp forud for VM i Rusland.

Det endte med et nederlag på 3-4 i Vojens efter en afgørelse på straffeslag.

Trods nederlaget fik Jan Karlssons danske landshold trods alt rejst sig en anelse efter torsdagens 0-3-nederlag til nordmændene i Rødovre.

Danmark bragte sig i front midtvejs i første periode ved Frederik Storm, men de norske gæster slog hurtigt tilbage med to scoringer og førte 2-1 efter første periode.

Mattias Lassen udlignede til 2-2 straks fra anden periodes start, inden nordmændene atter tog føringen midtvejs i perioden.

Bare 11 sekunder senere udlignede landsholdsdebutanten Nikolaj Ehlers med en fremragende scoring.

Danskerne erobrede pucken bag det norske mål, og pucken blev sendt hen til den 20-årige NHL-spiller fra Winnipeg Jets. Ehlers drejede rundt om sig selv og hamrede pucken op i nettaget til 3-3.

I tredje periode var Morten Poulsen tæt på at sikre Danmark sejren, men forsøget ramte stolpen.

Opgøret gik ud i overtid, og da den endte uden scoringer, måtte dysten afgøres på straffeslag.

Sondre Olden endte som matchvinder for Norge med to straffeslagsmål, mens Mathias From scorede en enkelt gang for Danmark.

Kampen mellem de to arvefjender, der om to uger mødes til VM i Rusland, var som altid en hårdt spillet affære.

Landsholdsanfører Morten Green kom kort efter 3-3-scoringen i slåskamp med gæsternes Nicolai Bryhnisveen, efter at nordmanden havde hevet Nikolaj Ehlers omkuld med sin stav.

Derudover måtte Morten Madsen have lappet sin næse sammen, efter at danskeren mistede balancen og blev ramt af et norsk knæ.

Danmark var uden de to NHL-spillere Lars Eller og Jannik Hansen, der støder til den danske trup i Slovakiet, hvor landsholdet spiller de sidste to testkampe forud for VM i Rusland i maj.