Ishockeylandsholdets russer er i centrum uden for isen

På isen må Kirill Starkov nøjes med en birolle i fjerdekæden på det danske ishockeylandshold, men mellem VM-kampene er den rutinerede forward ofte i begivenhedernes centrum.

Russiskfødte Starkov er blandt de mest efterspurgte interviewofre i den danske lejr, og det er som regel ham, der skal udlægge teksten for de mange russiske journalister, når Danmark har været i aktion i Ice Palace i Moskva.

- De samler sig i en stor flok og råber spørgsmålene i munden på hinanden, så jeg bliver beskudt fra alle vinkler, griner Kirill Starkov.

- Russerne er interesserede i at høre om alt muligt, men de er lidt generte med deres engelske, så det er mig, der skal svare på det hele, forklarer han.

Den nu 29-årige ishockeyspiller er født i Rusland, men kom til Danmark som fireårig i 1991, da hans far, Oleg Starkov, skrev kontrakt med Esbjerg.

I 2006 fik Kirill dansk pas, og nu - ti år senere - fungerer han altså som en slags brobygger mellem det danske landshold og den russiske offentlighed.

- Mange af de spørgsmål, jeg får efter kampene, skulle egentlig stilles til de andre spillere. Men eksempelvis Sebastian Dahm taler jo ikke russisk, så jeg må svare på hans vegne.

- Russerne virker glade for, at vi er et åbent landshold. De ville nok gerne stille spørgsmålene direkte til de spillere, de skriver om, men jeg må jo gøre mit bedste for at gøre dem tilfredse alligevel, siger Kirill Starkov.

Han har ekstra travlt i disse dage, hvor de russiske medier bager op til kampen mod Danmark torsdag aften.

Rusland er naturligvis storfavorit, men foran eget publikum har holdet haltet noget i VM's første dage, og det har skabt en utålmodighed blandt de russiske fans, der kan blive Danmarks chance.

- De har et enormt pres på sig, og det gælder om at få det vendt til vores fordel. Så har vi måske en lillebitte chance for at drille dem.

- Men får de gang i spillet, kommer vi i problemer. Spillemæssigt vil Rusland nok dominere, og det er dem, der skal tage initiativet med 12.000 tilskuere, der råber og skriger på dem. Dem skal vi sørge for få dysset lidt ned, siger Kirill Starkov.

/ritzau/

Dagens Gossip