Ishockeylandstræner kræver ydmyghed i afgørelsens time

Forudsætningerne er noget anderledes end normalt, når det danske ishockeylandshold mandag aften løber på isen til sidste puljekamp ved VM i Rusland.

Danmark er nemlig for en gangs skyld forholdsvis klar favorit mod Kasakhstan, der allerede er rykket ud af A-gruppen og ikke har andet end æren at spille for.

Landstræner Jan Karlsson forsøger da heller ikke at løbe fra favoritværdigheden.

- Det er klart, at alle forventer, at vi vinder, og det ser også godt ud. Hvis vi er ydmyge, så har vi en stor mulighed for at vinde kampen, det er der ingen tvivl om, siger Jan Karlsson.

Mens Kasakhstan altså ikke kan bruge kampen til andet end at få lidt oprejsning oven på et VM med en stribe knebne nederlag, er opgøret af største betydning for danskerne.

For at komme videre til kvartfinalen skal Danmark som udgangspunkt have flere point mod Kasakhstan, end Schweiz får mod Tjekkiet tirsdag.

Hvis Karlssons mandskab vinder i ordinær tid, skal schweizerne altså gøre det samme mod de stærke tjekker for at spolere det første danske indtog i kvartfinalen siden 2010.

I teorien kan Norge også komme i spil, men det kræver, at nordmændene henter en sensationel sejr over Rusland mandag eftermiddag.

- Der er så mange resultater at tage hensyn til, at jeg næsten ikke orker at regne på det. Vi skal forsøge at vinde vores kamp mod Kasakhstan, og derefter kan vi se på, hvordan det ser ud, siger Jan Karlsson.

Danmark og Kasakhstan har kun mødtes én gang tidligere ved et A-VM, men selv om den kamp ligger ti år tilbage i tiden, er der fem spillere fra dengang med på det danske hold i kampen mandag aften.

Morten Green, Mads Bødker, Daniel Nielsen, Jannik Hansen og Morten Madsen var alle en del af truppen, der slog Kasakhstan med 3-2 i Letland i 2006.

/ritzau/

Dagens Gossip