Ishockeymestre holder liv i håbet om nyt DM-guld

27/03/2016

En sløj start på semifinaleserien mod Esbjerg har skabt en smule uro i den ellers så succesvante ishockeyklub Sønderjyske, men efter søndagens 4-1-sejr melder danmarksmestrene sig igen ind i kampen om finalepladsen.

I overværelse af 4753 tilskuere på hjemmebanen i Vojens satte Sønderjyske allerede fra kampens første minutter en tyk streg under, at esbjergenserne ikke skulle have tredje sejr i træk.

Da der var spillet halvandet minut, havde Sønderjyske allerede scoret ikke bare én, men to gange på Esbjergs Nicolaj Henriksen, der havde fået chancen i målet i stedet for det sædvanlige førstevalg, Jeff Frazee.

Begge gange var det Sønderjyskes førstekæde, der var på spil, og så kunne hjemmepublikummet hylde henholdsvis Cory Quirk og Thomas Spelling for de to første mål.

Sønderjyske dominerede skudstatistikken forholdsvis klart, men midt i anden periode fik gæsterne kortvarigt et håb om comeback, da backen Kasper Jensen reducerede til 1-2.

Danmarksmestrene havde dog ingen planer om en spændende afslutning, så sønderjyderne gik straks til nådesløst angreb, og kun godt to minutter efter Esbjergs reducering var stillingen ændret fra 2-1 til 4-1 på måltavlen.

Selv om Esbjerg i tredje periode forsøgte at slå igen, gav den sidste offensiv sig kun udslag i, at holdet fik pyntet lidt på skudstatistikken.

Måltavlen fortalte historien om en sikker sejr til hjemmeholdet, og dermed skabte Sønderjyske nyt liv i semifinaleserien. Havde Esbjerg vundet igen, havde vestjyderne haft fire matchbolde.

Nu er stillingen i stedet blot 2-1 til esbjergenserne, og serien er igen helt åben inden tirsdagens fjerde kamp i Esbjerg.