Ishockeynørdens VM-succes er grundigt forberedt

Benene er trætte, og hovederne er fyldte efter en hård turnering, så mange af spillerne på det danske ishockeylandshold bruger meget af tiden mellem VM-kampene på at slappe af på hotellet i Moskva.

Men for målmand Sebastian Dahm forholder det sig anderledes.

Han går for at være en ægte ishockeynørd, og da holdkammeraterne smækkede benene op efter lørdagens lette træning, satte keeperen sig hen til computeren for at studere søndagens modstander, Tjekkiet.

- Jeg bruger i hvert fald et par timer på tjekkerne.

- Jeg ser video fra deres tidligere kampe ved VM, ser på deres powerplay-spil og går deres spillere igennem én for én. Her ser jeg på, hvilke spillertyper de er, og hvem man skal holde særligt øje med.

- På den måde får jeg lidt ro omkring, hvad opgaven går ud på mod Tjekkiet, siger Sebastian Dahm.

Han har haft et fremragende VM, hvor han har stået stærkt i samtlige sine hidtidige fire kampe.

Redningsprocenten ligger på imponerende 93,75, og Dahm mener selv, at lektielæsningen er en af grundene til succesen.

- Det er mest i powerplay, at forberedelserne giver udbytte. Så har man en klar fornemmelse af, hvad en spillers muligheder er, når han har pucken.

- Det handler om at kende de forskellige spillertyper. Nogle er rene playmakere og skyder stort set aldrig. Når de har pucken, skal kan man være lidt længere inde i målet, så man kan være forberedt på, at de spiller den videre.

- Andre typer er rene afsluttere. Når de får pucken, gælder det om at komme ud af målet, for du ved, at de skyder, forklarer Dahm.

Forberedelsen slutter ikke, når han slukker computeren og pakker sportstasken. Den fortsætter i hallen, når de to hold er gået på isen.

- Under opvarmningen står jeg og kigger deres farligste skytter ud. Hvordan ser de ud? Hvor høje er de? Hvordan er deres stav? Så kan jeg hurtigt genkende dem, når kampen er i gang, siger Sebastian Dahm.

Kampen mod Tjekkiet begynder søndag klokken 15.15.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip